Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Guide: 3 gode råd til at vælge den rigtige græstrimmer

Når du skal investere i en græstrimmer, skal du først og fremmest tage stilling til, om den skal være benzin-, ledning- eller batteridreven. Der er mange muligheder, og det kan være svært at vælge. Bliv klogere på, hvordan du vælger den rigtige græstrimmer til dit behov, herunder.

Før du køber en græstrimmer, skal du beslutte dig for, om den skal være drevet ved hjælp af batteri, benzin eller leding. Ligegyldigt, hvilken model du vælger, kan de alle hjælpe dig med at få bugt med uønsket bevoksning i haven, men det er vigtigt, at du vælger den rigtige model, da der er fordele og ulemper ved alle drivmidlerne.

Det kan desuden være en god idé at vælge en model, der har klaret sig godt i græstrimmer test, hvis du vil være sikker på, at du får en god og pålidelig maskine, der kan holde i mange år. Det er ofte billigere i længden, hvis du vælger en dyrere model.

Benzindreven græstrimmer

Det er ideelt at investere i en benzindreven græstrimmer, hvis du ønsker at komme bevoksning, som er særligt genstridig til livs. Typisk er en benzindreven græstrimmer mere modstandsdygtig og har mere kraft end en, der er drevet via ledning eller batteri.

Fordelen er, at en benzindreven græstrimmer kan klare langt de fleste bevoksninger, du ønsker at få bugt med. Til gengæld er den ofte tungere, så det kræver flere kræfter, når du skal benytte maskinen. Herudover kan det være irriterende at skulle fylde benzin på.

Ledningsdreven græstrimmer

En ledningsdreven græstrimmer er optimal til dig, der har en lille have – eller ikke har noget imod at anvende en forlængerledning for at komme rundt. Den helt store fordel ved at vælge en græstrimmer, der skal kobles på en strømforsyning, er, at den ikke løber tør.

Du skal derfor ikke stoppe halvvejs inde i arbejdet, fordi der skal hældes benzin på, eller batteriet trænger til at blive skiftet. I stedet kan du blot fortsætte, indtil arbejdet er færdigt. Ulempen er, at den ikke er lige så kraftig som en benzindreven græstrimmer.

Batteridreven græstrimmer

Hvis du har en kolonihave uden strømforsyning, kan det være en god idé at vælge en batteridreven græstrimmer. Den er langt mere fleksibel, da den hverken kræver ledning eller benzin – og der findes efterhånden mange fornuftige modeller, som er batteridrevne.

Til gengæld skal du altid sørge for, at batteriet er opladt. Samtidig vil den ikke være nær så kraftig som de øvrige modeller, hvilket er en ulempe, hvis der er meget bevoksning, du skal have bugt med. Batteridrevne græstrimmere er heller ikke nær så billige. Du kan også vælge at købe en kantklipper i stedet.