Sådan vedligeholder du din græsplæne

At have en flot græsplæne kræver lidt vedligeholdelse, men det er heldigvis ikke så svært. Du skal bare huske at slå græsset med en plæneklipper med batteri og fjerne ukrudt, så din græsplæne kan blive pæn og flot.

Husk også at vande græsset, når det er tørt, så det ikke tørrer ud og begynder at dø. Hvis du gør disse ting, så kan du nemt have en flot græsplæne.

Hvor ofte skal man klippe græsset?

Det er ikke så ofte, man skal klippe græsset - typisk kan det være nok at klippe det en gang om ugen. Men det afhænger også af, hvor meget græs der er på din grund, hvor hurtigt det vokser, og hvad tid på året det er. Falder der meget regn en periode, kan det være nødvendigt at klippe det oftere.

Gode råd til pleje af græsplænen

En græsplæne er for mange et must, hvis man drømmer om at have en pæn have. Men det kræver også en del vedligeholdelse, hvis den skal se pæn ud. Græsset bør gødes jævnligt, for at det kan vokse sig stort og flot.

Dette kan man typisk gøre 1-2 gange om året, afhængig af hvilken type gødning man bruger. Endelig så skal der også vandes regelmæssigt, især i de varmere måneder.

Man bør dog ikke overdrive det med vandingen, da dette kan give fugtproblemer i jorden, som igen kan give problemer for græsset. Det afhænger meget af vejrsituationen. Hvis dine kanter skal stå helt skarpt, kan du også justere dem med en kantklipper.

Hvordan undgår man at få mos i græsplænen?

En af de mest irriterende ting ved at have en græsplæne, er når den bliver dækket af mos. Det kan være svært at undgå, men der er heldigvis nogle ting man kan gøre for at forebygge det.

For det første skal man sikre sig, at vandet ikke bliver liggende på overfladen og dermed siver ned i jorden. Hvis dette er tilfældet, kan det give grobund for mosdannelse. For det andet skal man sørge for, at jorden ikke er for fugtig - hvilket den ofte kan være i Danmark.

Fugtig jord er lig med ideelle betingelser for mosdannelse. Endelig skal man sørge for, at græsset er sundt og stærkt nok til at konkurrere med mosset om pladsen på græsplænen. Dette kan man gøre ved regelmæssigt at klippe græsset og give det gødning, så det bliver sundt og stærkt.

Forhåbentligt at du blevet inspireret og en smule klogere på, hvordan du vedligeholder din græsplæne, så den holder sig flot og grøn hele året.